Säännöt ja ilmoittautuminen

v. 2020 Sarjat, säännöt ja ilmoittautuminen kerrotaan täällä joulukuussa 2019.

v. 2019 sarjat: 40-49v. 50-59v. ja 60v+. Vuodet tultava täyteen 2019 aikana. Naiset ja miehet kilpailevat omissa sarjoissaan!

Kilpailukappaleet:
Laulajat valitsevat itse kilpailukappaleensa Juha ”Junnu” Vainion, Sauvo ”Saukki” Puhtilan tai Veikko ”Vexi” Salmen sanoittamasta tuotannosta, jotka löytyvät Suomen Äänitearkistosta. Paina alla olevia nappeja päästäksesi Äänitearkistoon.

Juha Vainio Sauvo PuhtilaVeikko Salmi

Yksi äänite tarvitaan alkukarsintaan ja kun Sinut on valittu puolivälierään niin tarvitaan yhden laulun nuotit puolivälierää varten. Semifinaali/finaaliviikonloppua varten tarvitaan kolmen laulun nuotit.
Ilmoittautuminen:
4.8.2019 mennessä äänitteellä: sähköposti, CD, MP3, muistitikku, DVD, SD-kortti tai C-kasetti. Taustamusiikki ei ole välttämätön. Äänitteitä ei palauteta.
Muistathan lisätä mukaan oma nimesi, ikäsi ja yhteystietosi sekä lyhyt kertomus omasta laulutaustastasi.
Ilmoittautumiset sähköpostilla: loistavalaulaja@gmail.com tai
Postitse: Loistava laulaja, Pyydystäjänkatu 17 33580 Tampere

Osallistumismaksu:
Kun osallistumismaksu 30€, on 4.8.2019 mennessä tilillä, niin laulusi on mukana alkukarsinnassa: Loistovirma Oy FI11 5268 0020 0391 25. Osallistumismaksua ei palauteta, mikäli kilpailija myöhemmin peruuttaa osallistumisensa.

Kilpailun kulku:
1.) Alkukilpailu: ”ääni ratkaisee” -periaatteella.
Musiikin ammattilaisista koostuva raati valitsee äänitteiden perusteella laulajat puolivälieriin.
Kun valinta on suoritettu, otamme yhteyttä puolivärieriin valittuihin laulajiin. Puolivälieriin tulee n. 130 laulajaa.

2.) Puolivälierät:
Lähetä meille kolme nuottia, 20.8.-19 mennessä siitä laulusta, jonka laulat puolivälierässä.  Postitse: Loistava laulaja, Pyydystäjänkatu 17 33580 Tampere. Kilpailu järjestetään Härmän kylpylässä pe-la 13.-14.9.2019 ja Spa Hotel Peurungassa pe-la 20.-21.9.2019 Säestäjänä loistava Mirka Dojan Group -orkesteri. Puolivälierästä valitaan laulajat semifinaaliin.

3.) Semifinaali: Lähetä meille kolme nuottia 30.9.-19 mennessä jokaisesta kolmesta laulusta jotka laulat semifinaalissa ja finaalissa. Yksi näistä voi olla sama laulu kuin puolivälierässä. Järjestäjät valitsevat, näistä kolmesta laulusta, minkä laulun kilpailija laulaa semifinaalissa ja finaalikierroksilla. Ilmoita samalla sävellaji, josta haluat esittää laulun. Kilpailut järjestetään Tapahtumahotelli Tallukassa pe 25.10.-19.
Semifinaalista valitaan laulajat finaalin ensimmäiselle kierrokselle.

4.) Finaali: Kilpailut järjestetään Tapahtumahotelli Tallukassa la 26.10.-19. Ensimmäiseltä kierrokselta valitaan laulajat Loistofinaalikierrokselle. Kolme laulajaa jokaisesta sarjasta. Kaikissa mittelöissä kilpailijoita säestää Mirka Dojan Group.
Ammattilaisraati valitsee voittajat. Finaalipäivän kilpailut televisioidaan.

5.) Tuomarointi: Kilpailuissa on musiikin ammattilaisista koostuva tuomaristo, joka pisteyttää kilpailijan suorituksen eri osiot. Laulamisen tekniset osat, vire ja rytmitaju, lisäksi esittäminen, tulkinta ym. Tuomariston yhteenvetoja laskettaessa jokaisen laulajan kohdalla eniten pisteitä antaneen tuomarin pisteet poistetaan samoin tehdään huonompien pisteiden kohdalla. Tämän jälkeen eniten pisteitä saanut laulaja on voittanut sarjansa.

Muuta:
Kilpailijat kustantavat itse omat matka-, majoitus-, sekä ruokailukulut.
Kilpailijoiden pitää käyttäytyä asiallisesti muita kilpailijoita, tuomaristoa, yleisöä ja järjestäjiä kohtaan. Kilpailijan liiallinen alkoholin käyttö kilpailun aikana hylkää suorituksen.
Kilpailijat sitoutuvat luovuttamaan puolivälierä-, semifinaali- ja finaalivaiheissa järjestäjän toimesta tallennetut kuva-, ääni- ja av-materiaalit itsestään järjestäjien omistukseen, käyttöön ja markkinointiin kaikilla käyttöoikeuksilla.
Kilpailun tuottaa Loistovirma Oy.

TERVETULOA MUKAAN LOISTAVA LAULAJA 2019- LAULUKILPAILUUN!